Skip to main content

S.Bulovui ir A. Vilimienei ICF Pasaulio Meistrų Taurės Sidabras!

aabran

                                                                            www.rovingas.lt nuotr.

 

Rovingas.lt informacija:

Rugsėjo 13-14 dienomis Brandenburge (Vokietija) vyko Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo meistrų Pasaulio taurės (ICF Canoe Marathon Masters World Cup) maratono varžybos, kuriose dalyvavo ir mūsų klubo atstovai Sigitas Bulovas, Verner Šermokas, Aida Vilimienė ir Aleksandra Čechova

Visų varžybų metu oro temperatūra siekė +32. Pūtė stiprus šoninis vėjas ir buvo didelis bangavimas.

Pirmąją varžybų dieną Sigitas Bulovas ir Verner Šermokas jėgas išbandė 50-54 metų amžiaus grupėje, šios grupės varžybų dalyviams teko įveikti 22,6 km. Nuotolį sudarė 6 dideli irklavimo ratai, 5 perbėgimo ruožai ir 1 mažas irklavimo ratas. Sigitas finišo liniją kirto 7-tas, o Verneris 15-tas. Nugalėjo šioje amžiaus grupėje norvegas Johanas Brekke, antras finišavoaustralas Brett Greenwood, o trečiąją vietą užėmė norvegas Anders Andersen Winthers. Pažymėtina, kad prie automatinės starto linijos išsirikiavo 31 dalyvis, o finišą pasiekė 21.

Tarp moterų kurių amžius 50-54 metai Aida Vilimienė užėmė 8-tą vietą, o Aleksandra Čechova 9-tą. Nugalėjo ispanė Ana Elena Gonzales Balmaseda, antra belgė Heidi Loncke, trečia Lis Hart iš Pietų Afrikos Respublikos.

Sekančią varžybų dieną mišrių dviviečių baidarių plaukime mūsų atstovus lydėjo sėkmė Sigitas Bulovas ir Aida Vilimienė iškovojo sidabrinius apdovanojimus, o Verner Šermokas ir Aleksandra Čechova užėmė 4-tą vietą. Šiame plaukime nugalėjo olandai Tonny Benchop ir Ester van Lohuizen, treti belgai Jeroen Haaerler ir Elly Onnekes.