Skip to main content

Apie 2021 Olympic hopes regatą

f178dbec f2ef 4159 873b a12dabf8df13

Rugsėjo mėnuo, Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojams, buvo labai intensyvus. Jaunių ir jaunimo Pasaulio čempionatas, suaugusiųjų Pasaulio čempionatas, tarptautinė regata Olympic Hopes. Neplnytai mažai dėmesio sulaukė didžiausia jaunūjų sportininkų regata Pasaulyje - "Olympic Hopes".  Tarp 38-ių šalių Lietuvai atstovavo 50 sportininkų, dauguma šalių registravo po dvi įgulas kiekviename nuotolyje. Kai kuriose amžiaus grupėse susidarė net po 6 atrankinius plaukimus. Varžybos vyko puikiame daug tarptautinių varžybų turėjusiame irklavimo kanale. Oro sąlygos buvo pakankamai geros, todėl Lietuvos sportininkai turėjo gerą galimybę parodyti save, varžytis dėl finalų ir net dėl medalių. Lietuvos irkluotojai dalyvavo 9 finaliniuose plaukimuose.

Varžybos prasidėjo nuo 1000 m distancija ir čia, sėkmingai ir užtikrintai įveikęs distanciją vienviete baidare, Trakų sportininkas Domas Bareika pateko į finalą. Deja, finale jam nepavyko pakilti aukščiau 9 vietos. Dvivietėje baidarėje, toje pačioje distancijoje, į finalą pateko Visagino irkluotojai Denis Kovaliov ir Jevgenij Budionov. Sportininkai distanciją įveikė gana neblogai, tačiau jiems pritrūko jėgų finaliniam spurtui ir galutinėje įskaitoje užėmė 4 vietą.

Antrąją dieną C-2 500 Denis K. ir Jevgenij B. pateko į finalą ir ten liko 8-ti. Po valandos, tie patys sportininkai kartu su Plungės sportininkais Luku Gudijum ir Mantu Skarulskiu startavo keturviete kanoja. Šis ekipažas visą distanciją laikėsi pirmame trejetuke ir tik finiše, kelios šimtosios sekundės neleido mūsų sportininkams pakilti ant podiumo ir liko 4-ti.

Trečią dieną varžybos vyko 200 m nuotolyje. Vyriausioje grupėje baidare vienviete finale panevėžietis Povilas Čepelė iškovojo 5-ą vietą, vienviete kanoja elektrėniškis Adas Stefanovičius užėmė 4 vietą. Vienviete kanoja, amžiaus grupėje iki 17 metų, Denis K. ir Lukas G. kovojo dėl medalių finale. Tarp šių mūsų sportininkų vyko įtempta kova ir pirmesnis finišo liniją kirto Denis Kovaliov ir iškovojo bronzos medalį! Dviviečių baidarių rungtyje  Nedas Kraujelis ir Linas Bukauskas finale liko 4-ti. Paskutinį tašką, šiose varžybose padėjo keturvietės kanojos ekipažas, užtikrintai startavus, draugiškai ir galingai įveikę distanciją ir dar pridėjus finiše, mūsų vaikinai iškovojo pergalę. Denis K., Jevgenij B., Lukas G. ir Mantas S. tapo Olympic Hopes regatos nugalėtojais.

Sveikiname nugalėtojus, prizininkus ir finalininkus su puikiais rezultatais. Linkime naujų pergalių naujame sezone.