Skip to main content

50 dienų iki LOŽ: J. Šuklinas laimėjo "BMW" lenktynes )), E. Balčiūnas antras

                                                                                                     E. Kniežausko nuotr.: E. Balčiūnas ir J. Šuklinas

www.sportas.info

 

Iki Londono olimpinių žaidynių likus 50 dienų Lietuvos olimpiečiai atsipūtė nuo įtempto treniruočių grafiko ir išbandė jiems neįprastą užsiėmimą.

Sostinės „Siemens arenos“ aikštelėje  sportininkai ir žiniasklaidos atstovai savo jėgas išbandė trijose specialiai paruoštose slalomo trasose – dvejose automobilių ir vienoje dviračių, kurias kiekvienas turėjo įveikti ne tik kuo greičiau, bet ir tiksliau.
 

„Iki visų taip laukiamos olimpiados liko lygiai 50 dienų, tad nusprendė išskirtinai paminėti šią datą, suteikdami galimybę mūsų olimpiečiams šiek tiek atsipalaiduoti prieš tikrąją kovą ir tarpusavyje bei su Lietuvos žiniasklaidos atstovais pasivaržyti kiek kitaip nei jie yra įpratę“, - sakė „Krasta auto” vadovė Asta Bagdonavičienė.
 

Automobilių slalomo trasas lenktynių dalyviai bandė įveikti vairuodami dyzelinį ir benzininį BMW 3 serijos, o dviračiams skirtą trasą – MINI dviračiu. Susumavus kiekvieno dalyvio bendrą visų trasų įveikimo laiką buvo išrinkti nugalėtojai tarp olimpiečių ir žurnalistų.


Tarp penkių sportininkų greičiausi buvo vyrai. Kanojininkas  Jevgenijus Šuklinas finišavo greičiausiai, antras buvo baidarininkas Egidijus Balčiūnas, o į Londono žaidynes nepatekęs penkiakovininkas Edvinas Krungolcas liko trečias.
 

Nugalėtojui persekiotojai šnopavo į nugarą. J. Šuklinas trasą įveikė per 1 min. 34 ssek. E. Balčiūnas atsiliko viena sekunde, o E.Krungolcas finišavo per 1 min. 39 sek.

Olimpinės čempionės - buvusi slidininkė Vida Vencienė ir šaulė Daina Gudzinevičiūtė šiek tiek atsiliko nuo vyrų.

Anot  bendrovės „Krasta auto” vadovės Astos Bagdonavičienės, lenktynių automobiliu BMW 3 serijos modelis buvo pasirinktas neatsitiktinai. „Mes ilgą laiką bendradarbiaujame su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu, remdami ir palaikydami olimpiečius, o šiemet nusprendėme į tai įtraukti ir BMW vairuotojus, kurie itin palankiomis sąlygomis įsigydami specialų „BMW 320i Olympic Edition“ modelį, gali prisidėti prie būsimų olimpiečių pergalių“, - sakė įmonės direktorė.

Vardinį kvietimą į Londono olimpiadą gavusi šaulė D. Gudzinevičiūtė po lenktynių kalbėjo apie artėjančias olimpines žaidynes. Sportininkė teigė, kad vardinis kvietimas jai nebuvo staigmena. Nors sportininkė šimtu procentu nebuvo tikra, tačiau kvietimo laukė ir treniruotis pradėjo dar ankstyvą pavasarį.

„Pradėjau dar vasarį, važiavau į stovyklas, daug dirbau, dalyvavau stovyklose, varžybose ir daug ką pakeičiau. Perdarėme šautuvą, varžybose pakeitė keletą taisyklių, kurios seniau trukdydavo. Pokyčiai nėra lengva, bet rezultatas žaidynėse turėtų matytis“, – kalbėjo olimpinė čempionė.

Sportininkė nedrįso spėti savo rezultato Londone, tačiau garantavo, kad atiduos visas jėgas.

„Jei pasakyčiau, kad mano tikslas - patekti į dvidešimtuką, būtumėte patenkinti? Neturime minimalaus plano, o maksimalus – aukso medalis. Iš savęs išspausiu kiek įmanoma“, – tikino sportininkė.

Šaulė teigė, kad rimtų varžybų iki olimpiados neturės, tačiau savo jėgas išmėgins Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos šaudyklose. Šiandien sportininkė išvažiuoja į Minską. 

E. Balčiūnas ir J. Šuklinas po poros savaičių lenktyniaus Europos čempionate, o po to keliaus į Latviją, kur rengsis olimpinėms žaidynėms.